Companii

MedLife a achiziţionat centrul de imagistică Prima Medical din Craiova

MedLife a achiziţionat centrul de imagistică Prima...

Autor: Emil Popescu

19.11.2015, 00:00 1111

"Aceasta este cea de-a treia tranzacţie iniţiată de MedLife anul acesta, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia şi a demarat procesul de achiziţionare a pachetului majoritar din banca de celule stem, Stem Cells Bank din Timişoara", arată MedLife, într-un comunicat.

Prima Medical a fost deschis în urmă cu 11 ani şi asigură servicii integrate de imagistică, de la ecografii şi investigaţii de radiologie la imagistică prin rezonanţă magnetică şi tomografie computerizată.

"Dacă în prima parte a anului ne-am concentrat mai degrabă asupra dezvoltării unor proiecte de tip greenfield, lansând cinci unităţi noi în Bucureşti şi în Cluj, în cea de-a doua parte a anului avem ca miză finalizarea celor 5-6 tranzacţii demarate şi consolidarea poziţiei de lider la nivel naţional. Paşii făcuţi până acum ne confirmă că antreprenorii români, parte din aceştia fiind şi medici, sunt dornici să găsească un partener strategic de cursă lungă, care să îi ajute să îşi extindă businessul şi să îşi ducă afacerea la un alt nivel", a declarat Mihai Marcu, preşedintele CA MedLife.

Compania va integra Prima Medical grupului Sama & Ultratest.

MedLife are 15 hyperclinici în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 13 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţara.

Afacerile MedLife au crescut cu 16% în primele nouă luni, faţă de perioada similară a anului trecut, la 67,8 milioane euro, iar pe ansamblul anului în curs ar putea depăşi 100 milioane euro, dacă sunt finalizate achiziţiile în pregătire.

Acţionarii MedLife sunt familia Marcu, fondatoarea companiei - 51%, fondul de investiţii Value4Capital (fostul SGAM - So­cie­te Generale Asset Management) - 36,25%, şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale - 12,75%.

Fondul de investiţii va ieşi însă din acţionariatul companiei. Iniţial, tranzacţia era estimată pentru vara aceastui an, însă nu s-a concretizat până în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO