Companii

MedLife a deschis al patrulea laborator de testare pentru depistarea cazurilor de COVID-19, în Cluj-Napoca. Unitatea are o capacitate de procesare zilnică de 300 de teste

MedLife a deschis al patrulea laborator de testare pentru...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2020, 11:54 1178

MedLife, principalul jucător de pe piaţa locală a serviciilor medicale private, anunţă deschiderea celui de-al patrulea laborator Real Time PCR în vederea depistării infecţiei cu COVID-19, în Cluj-Napoca, unitatea dispunând într-o primă etapă de o capacitate de procesare zilnică de 300 de teste, urmând să ajungă gradual la 500 de teste pe zi.

“Pe lângă testarea cât mai extinsă pe care ne propunem să o facem la nivel naţional, continuăm proiectele de cercetare şi dorim să avem un rol important în zona de screening a pacienţilor post COVID-19, respectiv în tratarea comorbidităţilor acestei boli care a schimbat priorităţile medicale ale oamenilor”, spune Mihai Marcu, CEO şi Preşedinte MedLife Group.

Pe lângă laboratorul inaugurat recent în Cluj-Napoca, MedLife mai operează încă trei unităţi de acest gen în Bucureşti, Sfântu Gheorghe şi Timişoara, ajungând la o capacitate de procesare a testelor de până la 2.200 de probe pe zi, prioritare în procesarea probelor fiind instituţiile de sănătate publică, prin seriile de probe pe care le trimit zilnic în laboratoarele operatorului, urmate apoi de testele cadrelor medicale, ale pacienţilor care urmează să intre în sala de operaţii sau să efectueze o intervenţie medicală, şi ale pacienţilor care solicită test la cerere.

În ceea ce priveşte cererea de testare din segmentul corporate, datele MedLife arată că peste 50% din companiile arondate au dorit efectuarea testelor RT-PCR pentru angajaţii lor, implementând în paralel şi o serie de programe şi măsuri de protecţie care să le asigure angajaţilor un mediu sigur de lucru.

„Am avut constant în derulare programe de screening şi testare COVID-19 special concepute pentru  angajaţii companiilor, iar deschiderea noului laborator ne va ajuta să dublăm capacitatea de testare şi procesare pentru acest segment”, adaugă Mihai Marcu.

În laboratoarele RT-PCR MedLife au fost prelucrate până în prezent peste 110.000 de probe, dintre care 58% în Bucureşti, 22% în vestul ţări şi 20% în centrul ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO