Companii

MedLife a deschis un laborator de testare pentru infecţia cu coronavirus. O asistentă de la maternitatea din Bucureşti a ieşit pozitiv

MedLife a deschis un laborator de testare pentru...

Autor: Georgiana Mihalache

27.03.2020, 15:47 3185

MedLife a deschis propriul laborator de testare pentru infecţia cu coronavirus, iar capacitatea de procesare a testelor este de 300 pe zi, informează compania.

„Am pus în funcţiune propriul laborator, Real Time PCR, în vederea depistării infecţiei cu COVID-19 (coronavirus). Noul laboratorul funcţionează în condiţii de maximă siguranţă şi la standardele impuse de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Laboratorul are capacitatea de procesare de 300 de teste pe zi, această capacitate urmând să fie atinsă gradual”, potrivit informaţiilor oferite de MedLife.

În primă fază, compania a început testarea personalului din toate unităţile MedLife care primesc pacienţi vulnerabili, expuşi infecţiei cu noul virus, după ce săptămâna trecută a existat un caz de infectare cu coronavirus al unei paciente în maternitatea MedLife Griviţa.

Din cele 93 de teste efectuate la maternitate, unul a ieşit pozitiv, respectiv o asistentă de la secţia de obstetrică ginecologie care intrase în contact cu pacienta. Compania a anunţat că au fost testate celalte mame internate, doi taţi şi cei 15 noi născuţi prezenţi în maternitate la momentul confirmării testului.  

Asistenta a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie. Până la comunicarea unei decizii din partea DSP, Medlife va dispune de urgenţă testarea membrilor de familie ai asistentei şi a tuturor contacţilor ei.

De asemenea, Medlife va relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ţine sub monitorizare.

”În continuare, testăm în timp real orice contact pe care îl identificăm cu potenţial de contaminare. Dacă totuşi în testările următoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vom testa şi rudele acestora până vom închide complet cercul şi riscurile potenţiale de infecţie din maternitatea noastră. Vom fi alături de pacienţii şi de colegii noştri până la capăt”.

Activitatea spitalului Life Memorial şi a maternităţii din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un proces de dezinfecţie şi de sterilizare.

Toate celelalte unităţi medicale MedLife din Bucureşti şi din ţară funcţionează în parametri normali.

MedLife a extins procesul de testare pentru toţi medicii şi asistenţii care sunt direct implicaţi în procesul de triaj la intrarea în unităţile reţelei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO