Companii

Medlife aproape să preia clinicile stomatologice DentEstet

Medlife aproape să preia clinicile stomatologice DentEstet

Autor: Cristina Roşca

13.04.2016, 16:15 1501

MedLife, liderul pieţei locale de servicii medicale private după valoarea încasărilor, un business controlat de familia Marcu, negociază preluarea clinicilor stomatologice DentEstet, potrivit surselor ZF. Discuţiile sunt într-un stadiu avansat, potrivit aceloraşi surse.

DentEstet este un business antreprenorial, controlat de Oana Taban şi Nicu Hagivreta, potrivit ultimelor date ZF.

Grupul de clinici Dent Estet a depăşit anul trecut cifra de afaceri de 5,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Rezultatele au venit ca urmare a creşterii numărului de pacienţi, dar şi din creşterea pe anumite divizii. Grupul a fost înfiinţat în 1991, iar în prezent are şase clinici în Bucureşti şi una în Timişoara.

Operatorul de servicii medicale Medlife a avut în 2014 afaceri de 80 mil. euro, fiind liderul pieţei de profil. Concurenţii săi direcţi sunt lanţurile Medicover şi Regina Maria. Pentru conservarea poziţiei de lider de piaţă Medlife are în plan o serie de achiziţii a unor jucători locali sau regionali. Compania deja a făcut o serie de preluări, precum Diamed Center (un operator medical cu prezenţă în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani), Stem Cells Bank (Timişoara), centrul de imagistică Prima Medical (Craiova), însă nu se opreşte aici. MedLife are în plan să cumpere companii cu o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro până la finalul anului. De altfel, Mihai Marcu spunea anterior că ţinta companiei este să ajungă la afaceri de 100 mil. euro.

Prin aceste achiziţii compania îşi asigură atât o echipă medicală şi o bază de clienţi, dar şi o prezenţă regională. Operatorii de servicii medicale private se extind tot mai mult în provincie în contextul în care şi clienţii lor – companii naţionale sau multinaţionale - îşi extind birourile în afara Capitalei, în oraşele mari şi medii.

În prezent, reţeaua MedLife se compune din 16 hiperclinici, 23 de laboratoare proprii de analize, zece unităţi spitaliceşti, trei maternităţi, 32 de centre medicale generaliste, 14 centre de excelenţă şi opt farmacii proprii. Reţeaua este deţinută de familia Marcu (51%) şi în proporţii minoritare de fondul de investiţii Value4Capital (fostul SGAM - Societe Generale Asset Mana­gement) cu 36,25% - şi IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale cu 12,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO