Companii

Medlife are un buget de achiziţii de 25 mil. euro în următorul an şi jumătate

Medlife are un buget de achiziţii de 25 mil. euro în...

Autor: Corina Mirea

02.03.2016, 13:50 519

MedLife, liderul pieţei locale de servicii medicale private după valoarea încasărilor, vrea să investească cel puţin 25 de milioane de euro până la finalul anului viitor în noi achiziţii, potrivit informaţiilor transmise de companie.

“În acest moment ne aflăm în competiţie pentru toate companiile medicale din sectorul privat românesc şi nu numai, iar cu unele dintre acestea suntem deja în discuţii avansate. Nu excludem nici posibilitatea unor noi finanţări/alianţe pentru achiziţii de anvergură, aceste direcţii fiind parte a strategiei de business prin care vizăm să ne consoledăm poziţia de lider şi să ne distanţăm semnificativ de locurile doi şi trei de pe piaţă”, spune Mihai Marcu, preşe­dintele consiliului de administraţie al MedLife şi acţionar al operatorului care în anul 2014 a avut afaceri de 80 de milioane de euro.

Din bugetul de investiţii de peste 25 de milioane de euro, cea mai mare mare parte, adică 20 de milioane de euro, sunt parte dintr-un contract de credit mai mare semnat cu un sindicat de bănci coordonat de Banca Comercială Română, din care mai fac parte ING Bank, Raiffeisen Bank şi BRD-Groupe Societe Generale. Valoarea totală a acestui credit este de 56 de milioane de euro.

“Invităm medicii şi fondatorii care iau în calcul să vândă un pachet de acţiuni din companiile pe care le deţin în domeniul medical să ni se alăture şi să îşi continue activitatea în parteneriat cu noi”, a mai spus Mihai Marcu.

Pe lângă achiziţiile pe care Medlife vrea să le facă în următorul an şi jumătate, operatorul de servicii medicale are în plan şi amplasarea pe harta României a trei construcţii “de la zero”, dintre care două hiperclinici şi o unitate spitalicească de mari dimensiuni, pentru care vizează oraşele cu mai mult de 200.000 de locuitori.

Prin planurile anunţate de companie pentru următoarele 18 luni, Medlife continuă trendul din ultimul an, când operatorul a bifat şase tranzacţii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO