Companii

MedLife, cel mai mare operator medical privat, a cumpărat o reţea de clinici prezentă în 5 oraşe din Oltenia

MedLife, cel mai mare operator medical privat, a...

Autor: Ana Maria Petcana

08.01.2015, 14:14 2006

MedLife cumpără 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA şi Ultratest, unul dintre cei mai importanţi operatori medicali din sud-vestul României, cu operaţiuni în oraşe precum Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Calafat şi Bălceşti.

Acţionarii SAMA sunt Alida Olivia Gogescu - 65% şi Eduard Sorin Stanov - 35%, iar cei ai Ultratest sunt Dănuţ Gogescu - 45% şi Daniela Liliana Stanov - 55%.

SAMA are în componenţă două clinici multidisiciplinare incluzând o unitate medicală cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, două centre de medicina muncii, 6 laboratoare şi mai multe puncte de recoltare.

Potrivit reprezentanţilor MedLife, grupul SAMA este lider al serviciilor medicale de laborator din Oltenia şi unul dintre cei mai importanţi operatori în zona serviciilor de ambulatoriu din regiune şi a înregistrat în anul 2014 o cifră de afaceri de peste 800.000 de euro.

"2015 este un an important în dezvoltarea MedLife, în decursul căruia estimăm investiţii de peste 10 milioane de euro, prin deschideri de unităţi noi şi/sau prin achiziţii la nivel regional. Oltenia reprezintă o piaţă nouă pentru MedLife, iar derularea unor operaţiuni în această regiune, prin dezvoltare sau achiziţie, reprezintă încă un pas pentru finalizarea obiectivului nostru de business de a fi prezenţi în toate regiunile istorice", a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

MedLife a efectuat prima tranzacţie a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacţie a fost urmată de altele două, pentru Diagnosys Arad şi Maternitatea Eva din Braşov.

Pentru anul 2015, compania ţinteşte o cifră de afaceri de 100 de milioane euro şi anunţă că până la finalul anului va derula mai multe achiziţii la nivel regional, cu intenţia declarată ca cel mai mare operator de servicii medicale din România să rămână o companie cu capital majoritar românesc.

"În dezvoltarea accelerată din acest an, un rol important îl are acţionarul şi finanţatorul nostru strategic de peste opt ani, IFC – membru al Băncii Mondiale", a mai spus Mihai Marcu.

MedLife activează pe piaţa din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piaţa locală.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 13 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Galaţi, Iaşi şi Constanţa, 10 laboratoare proprii de analize, 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 30 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 7 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Acţionarii MedLife sunt familia Marcu - 51%, fondului privat SGAM Eastern Europe, deţinut de o subsidiară a grupului Societe Generale - 36,25% şi IFC - 12,75%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO