Companii

MedLife face prima achiziţie din 2018, clinicile Ghencea Medical Center. ”Este primul pas în dezvoltarea reţelei medium cost a companiei ce funcţionează sub brandurile Anima şi Sfânta Maria. Acţiunile Medlife cresc cu 2,4% la bursă, pe o piaţă în scădere

MedLife face prima achiziţie din 2018, clinicile Ghencea...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2018, 09:34 1128

Furnizorul de servicii medicale private MedLife a cumpărat pachetul majoritar, de 90%, al firmei Ghencea Medical Center din Bucuresti, proprietarul a două clinici, in Bucuresti si Magurele.

În urma acestei tranzacţii, prima din 2018, Medlife a ajuns la un total de 18 achizitii.

“Continuam demersurile de extindere si dezvoltare a companiei si anuntam prima achizitie a anului 2018, un furnizor de servicii medicale cu activitate principala in Bucuresti, care are o structura de business bine inchegata, cu rezultate remarcabile si un potential mare de crestere si dezvoltare. Conform politicii noastre in ceea ce priveste companiile achizitionate, actionarii actuali vor ramane alaturi de noi si vor continua sa asigure managementul companiei, MedLife avand la activ poate cea mai vasta experienta in ceea ce priveste buna colaborare cu antreprenorii medici. In acelasi timp, aceasta tranzactie este primul pas in dezvoltarea prin achizitii a retelei medium cost a companiei ce functioneazasub brandurile Anima si Sfanta Maria” a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO al MedLife.

 Ghencea Medical Center, cu o activitate de 10 ani pe piata, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 8,7 milioane de lei, iar pentru anul acesta mizeaza pe o crestere de 20%. Furnizorul de servicii medicale are in componenta doua clinici, in Bucuresti si Magurele, cu 135 de angajati,  oferind investigatii pentru zonele de laborator si imagistica, tratament specializat in recuperarea medicala si medicina alternativa.

Totodata, Ghencea Medical Center este unul dintre furnizorii relevanti de servicii medicale in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), acoperind peste 25 de specialitati, printre care medicina de familie, pediatrie, reumatologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, urologie, dermatologie si ORL.

 “Parteneraitul cu MedLife reprezinta o oportunitate foarte mare de dezvoltare pentru business-ul nostru, pe de o parte vom beneficia de know how in zona medicala si cea de management, iar pe de alta parte, vom oferi pacientilor o mai buna asistenta medicala atat din punct de vedere al diversificarii serviciilor oferite, cat si al gradului de acoperire teritoriala. In plus, datorita acestui parteneriat, vom reusi sa inchidem cercul serviciilor oferite, astfel pacientii care sunt consultati de medicii nostri de familie sau de specialitate vor putea continua traseul medical avand posibilitatea de a se interna pentru o interventie chirugicala sau pentru o nastere in cadrul spitalelor MedLife. Este poate cel mai important beneficiu pe care il putem aduce pacientilor nostri, platitori si abonati“, a declarat Dr. Gabriela Kubinschi, Director General, Ghencea Medical Center.

 MedLife a raportat în 2017 o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 638 milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 2016 si o EBITDA pro-forma ajustata de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizeaza o crestere de peste 20%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO