Companii

Mega Image ascute lupta pentru cel mai extins retailer modern în România

Mega Image ascute lupta pentru cel mai extins retailer modern în România

Autor: Cristina Roşca

21.03.2012, 00:00 230

Retailerul belgian Mega Image, care deţine supermarketurile cu acelaşi nume şi magazinele de proximitate Shop & Go, va ajunge la finalul săptămânii la un total de 121 de magazine după ce va deschide o unitate în Bucureşti şi una în Comarnic (Prahova). Retailerul se apropie astfel de lanţurile de discount Lidl (136) şi Penny Market (130) situate pe primele două poziţii în topul celor mai extinse reţele de comerţ modern din România.

Astfel, pe 21 martie va fi inaugurat supermarketul Mega Image Maior Coravu din Bucureşti, iar pe 22 martie Mega Image Comarnic, pe Valea Prahovei. Magazinul din Bucureşti, ce va avea o suprafaţă de vânzare de circa 300 mp, va fi amplasat pe bd. Mihai Bravu nr. 176 sector 2. Cel de-al doilea magazin este situat în localitatea Comarnic, pe Bd. Republicii nr. 1 şi are o suprafaţă de vânzare de aproximativ 670 mp.

Cu aceste două inaugurări, Mega Image ajunge la 16 unităţi deschise în acest an. Până la finalul lunii retailerul mai are în plan deschiderea unui supermarket. Mega Image a avut în 2010 afaceri de peste 883 milioane de lei (210 milioane de euro), în creştere cu aproape 45% faţă de 2009. Până în prezent compania nu a anunţat rezultatele sau estimările pentru 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO