Companii

Mega Image isi face centru logistic in Popesti-Leordeni cu 15-20 mil. euro

Mega Image isi face centru logistic in Popesti-Leordeni cu 15-20 mil. euro

Retailerul opereaza 47 de magazine in acest moment si a avut in 2008 vanzari de 132 mil. euro

13.10.2009, 23:27 2055

Acesta ar urma sa fie al treilea centru de distributie alretelei in Bucuresti. Ultima investitie in logistica a operatoruluiMega Image a fost realizata in 2007, fiind inchiriat un spatiu depeste 3.500 de metri patrati in parcul logistic Cefin dinapropierea orasului. Din 2007 si pana in prezent reteaua

si-a accelerat expansiunea, dublandu-si numarul de unitatioperationale. Astfel, anul trecut au fost integrate in reteaua MegaImage cele 14 magazine La Fourmi preluate de Delhaize de la fondulde investitii Global Finance, iar in acest an compania a continuatachizitiile prin preluarea a patru supermarketuri Prodas de la uninvestitor roman.

Retailerul opereaza 47 de magazine in acest moment si a avut in2008 vanzari de 132 mil. euro.

Sustin extinderea

Reprezentantii Delhaize nu au dorit sa dea detalii despreconstructia noului centru logistic. Investitiile realizate de MegaImage in Popesti-Leordeni ar putea fi estimate la peste 15-20 mil.euro prin comparatie cu un proiect similar finalizat decompetitorul sau Billa la Brazi (judetul Prahova) in 2007. Nouldepozit ar putea sustine continuarea extinderii Mega Image, atat inCapitala, cat si in alte orase din sudul tarii. De altfel, in acestan retailerul a reluat expansiunea in afara Bucurestiuluideschizand a treia unitate a sa din Constanta.

Grupul Delhaize a majorat capitalul social al retailerului MegaImage cu 17 mil. euro in luna aprilie a acestui an, pentru afinanta extinderea in 8 spatii. Pana acum au fost inaugurate douaunitati noi, in Bucuresti si Constanta, iar in ultimul trimestrudin 2009 vor fi finalizate alte 4 proiecte de extindere, potrivitRalucai Pavel, manager de markering la Mega Image. Investitiile dinultimele trei luni ale anului ar putea fi estimate la 8-9 mil.euro.

Vanzari in crestere

Anul trecut belgienii au extins Mega Image in patru spatii noi,investind in acelasi timp in remodelarea si rebrandingul unitatilorLa Fourmi, proiect finalizat la jumatatea lui 2009. Astfel, pefondul extinderii retelei, afacerile Mega Image au crescut anultrecut cu 45%, pana la 485,7 mil lei (132 mil. euro), insa companiaa trecut pe pierdere.

Astfel, dupa ce in 2007 a realizat un profit net de 1,8 mil. lei(0,5 mil. euro), anul trecut Mega Image a raportat la Ministerul deFinante o pierdere de 2,9 mil. lei (0,8 mil. euro).

Raportarile financiare ale Delhaize din acest an indica un avansde 20% la nivelul vanzarilor in Romania si Indonezia in semestrul Ifata de aceeasi perioada din 2008. Excluzand insa rezultatelefinanciare ale retelei de magazine La Fourmi, integrata anultrecut, veniturile grupului belgian au crescut cu 2,5% pe cele douapiete emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO