Companii

Mega Image mută 400 de angajaţi din centrul Bucureştiului în birourile din mallul Plaza

Mega Image mută 400 de angajaţi din centrul...

Autor: Cristina Roşca

23.02.2016, 00:04 3550

Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins lanţ de magazine din Ro­mânia cu peste 470 de unităţi sub mai multe formate, va muta circa 400 de salariaţi din zona Griviţa în cartierul Drumul Taberei, respectiv în cadrul centrului comercial Plaza România. În total compania are în România circa 9.200 de salariaţi, din care doar 400 vor face obiectul acestei mutări, restul fiind angajaţi în magazine sau în depozite. Această situaţie nu este însă specifică doar Mega Image, ci tuturor jucătorilor din comerţul alimentar.

Ziarul Financiar a anunţat această mutare încă din decembrie, însă niciuna dintre cele două părţi nu a confirmat atunci încheierea contractului.

Mutarea birourilor Mega Image vine în contextul în care mallul Plaza Ro­­mânia a fost reamenajat pentru a cu­prinde şi o zonă de birouri. Circa 10.500 de metri pătraţi din suprafaţa mallului Plaza din Capitală, controlat de gru­pul Anchor, au fost transformaţi în spaţii pentru bi­rouri, iar Mega Imaga a în­chi­­riat o treime din total, res­pec­tiv 3.360 de metri pă­traţi. Ne­ce­­sita­tea unui spaţiu mai încăpător pentru se­diul central al Mega Image vine ca re­zultat al dezvoltării activităţii com­paniei din ul­timul an, spun repre­zen­tanţii com­pa­niei.

WikiZF: Profilul companiei Mega Image

Noile birouri Mega Image vor fi situate în aripa de est a clădirii mall-ului, la etajul al doilea.

„Mutarea sediului Mega Image într-un spaţiu mai încăpător şi în general mai ofertant este un efect logic al ritmului de extindere a companiei. Aceasta a crescut în mod constant în ultimii ani, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca număr efectiv de magazine, iar una dintre priorităţile noastre este să oferim condiţii de lucru moderne pentru toţi colegii noştri, inclusiv cei care îşi desfăşoară activitatea în sediul central”, a declarat Vassilis Stavrou, director general Mega Image România. Mutarea va avea loc în iulie 2016. În acest moment, sediul central al Mega Image se află pe Strada Siret, nr. 95, spaţiu ocupat din anul 2006.

Businessul Mega Image, retailerul belgian care deţine pe piaţa locală peste 470 de magazine sub mai multe branduri şi formate, s-a apropiat anul trecut de 760 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor oferite de companie. În 2014, ultimul pentru care există date publice, cifra de afaceri a fost de peste 630 mil. euro.

Ziarul Financiar a anunţat această mutare încă din decembrie, însă niciuna dintre cele două părţi nu a confirmat atunci încheierea contractului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO