Companii

Mega Image ridică miza pe supermarketuri şi vine cu încă 50 de milioane de euro

Mega Image ridică miza pe supermarketuri şi vine cu încă 50 de milioane de euro

Autor: Cristina Rosca

09.06.2011, 23:50 1204

Retailerul Mega Image, ce deţine pe piaţa localăsupermarketurile Mega Image, magazinele de tip discount Red Marketşi magazinele de proximitate Shop & Go, va investi 50 demilioane de euro în acest an în dezvoltarea operaţiunilor de pepiaţa românească.

Suma include atât deschiderile de ma­ga­zine noi, rebrandingulşi moder­n­i­za­rea celor deja existente, cât şi construcţia unuide­pozit de 40.000 de metri pătraţi în Popeşti-Leordeni. Lucrărilela acest de­po­zit au început de anul trecut, astfel că în bu­getulde investiţii din acest an este in­clusă doar o parte a sumeitotale necesare.

Mega Image va miza şi în acest an pe ex­pansiune, astfel, dacăpână acum au fost des­chise opt magazine, până la finalul anuluivor fi inaugurate alte 15 unităţi, re­ţeaua urmând a ajunge la untotal de 94 de ma­gazine. Compania accelerează astfel ex­pansiuneala 23 de unităţi faţă de 21 anul trecut.

Belgieniivor miza în special pe deschi­derea de supermarketuri Mega Image,care vor fi amplasate în Bucureşti sau la pe­riferia Capitalei.

În prezent Mega Image operează în Ro­mânia 66 de supermarketuriMega Image, 11 magazine de tip discount Red Market şi două magazinede tip con­ve­nien­ce Shop & Go. Până la finalul anuluicom­pania va rămâne cu două branduri, maga­zinele Red Market urmânda fi rebran­duite în Mega Image. Repre­zen­tanţii companiei spun căpreferă să ră­mână cu acest brand pentru că va fi mai uşor degestionat. "Începând din acest an magazinele Red Market vor începesă fie operate sub brandul Mega Image, păstrându-se însă îninterior conceptul de discount supermarket, cu uşoare ajustări",spun reprezentanţii Mega Image fără a da detalii despre ce ajustărieste vorba.

Mega Image este al doilea retailer care a decis să reducănumărul de branduri de pe piaţa locală, după Carrefour, care arebranduit supermarketurile Carrefour Express în Carrefour Market.Repre­zen­tanţii retailerului Mega Image spun însă că brandul Shop& Go, creat anul trecut, va rămâne în continuare în funcţiune,fără a da detalii despre deschiderea de noi uni­tăţi sub acestbrand.

Retailerul Mega Image spune că va investi în acest an şi înmodernizarea a zece supermarketuri, fără a preciza suma investită.Şi grupul german Rewe, proprietarul celor 55 de super­mar­ke­turiBilla, va investi în acest an circa 12,5 mil. euro în remodelarea aopt dintre ma­ga­zinele reţelei, potrivit calculelor ZF care au labază numărul de magazine şi in­ves­ti­ţia medie per magazinanunţate de com­panie. Investiţia per magazin este de circa 1,5-1,6mil. euro.

Mega Image a obţinut în 2010 venituri de aproximativ 1 miliardde lei (238 mil. euro), valoare ce include TVA, în creştere de la612 mil. lei (144 mil. euro) în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO