Companii

Mega Mall a intrat în linie dreaptă spre afaceri de 200 milioane de euro pe an

Mega Mall a intrat în linie dreaptă spre afaceri de 200 milioane de euro pe an

Autor: Cristi Moga

03.02.2015, 00:05 1459

Construcţia proiectului Mega Mall, cel mai important centru co­mercial dezvoltat în Capitală în ultimii cinci ani, se apropie de finalizare, mai mult de 2.000 de muncitori fiind activi pe şantierul din Pantelimon pentru a finaliza amenajarea magazinelor care vor fi deschise începând cu 23 aprilie.

Dezvoltat de grupul sud-african NEPI şi austriecii de la Real4You printr-o investiţie de circa 165 de milioane de euro, Mega Mall va avea o suprafaţă închiriabilă de 72.000 mp şi peste 200 de magazine, iar investitorii se aşteaptă ca cifra de afaceri a chiriaşilor să ajungă la 200 de milioane de euro pe an, com­pa­rabilă cu cea a unor proiecte precum AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza sau Băneasa Shopping City.

După ce spaţiile mari au fost închi­riate către retaileri precum Peek & Cloppen­burg, Zara, H&M, C&A, LC Waikiki, Marks & Spencer, New Yorker sau Koton, dezvoltatorii spun că pentru spaţiile mici au creat liste de aşteptare.

„La mai puţin de un an de la turnarea fundaţiei celui mai nou mall din Bucureşti, în februarie 2014, majo­ri­ta­tea retailerilor principali ai acestuia au început deja amenajarea ma­gazinelor. Mega Mall se află  în acest moment în ultima fază de construcţie, la ridicarea clădirii participând peste 2.000 de mun­citori“, au anunţat dezvoltatorii.

Structura mallului a fost ridicată de firma de con­strucţii Bog’Art, în timp ce administrarea şan­tie­rului a fost realizată de grupul american Epstein. În zona de enter­tain­ment, mallul va dispune de un multiplex Cinema City cu 14 săli, un centru World Class cu piscină semi-olimpică, un sports bar cu bowling şi o zonă de food-court de 10.000 mp.

La ultimul etaj, Mega Mall va avea o terasă, în timp ce parcarea va număra 3.000 de locuri, o treime dintre acestea fiind amenajate pe acoperiş.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: