Companii

Memorandumul Rompetrol a fost pasat următoarei guvernări. „În 10 luni s-ar putea implementa.“

Memorandumul Rompetrol a fost pasat următoarei...

Autor: Roxana Petrescu

27.07.2016, 00:07 1058

Trei miniştri ai energiei nu au putut soluţiona problema memorandumului Rompetrol, documentul prin care statul este de acord să primească 200 mil. dolari dintr-o datorie totală de 688 de milioane de dolari. Cel de-al patrulea spune că în zece luni unul dintre cele mai con­tro­versate dosare din business s-ar putea rezolva. Cel mai pro­babil însă, în zece luni de zile Ministerul Energiei va fi con­dus de un nou ministru, actuala conducere pasând prac­tic această responsabilitate către un urmaş necunoscut.

„În ceea ce priveşte etapele viitoare ale derulării tranzacţiei prevăzute de Memorandumul de înţelegere încheiat între statul român şi fostul The Rompetrol Group N.V., se poate spune că o derulare în condiţii nor­male a implementării tranzacţiei prevăzută de Memo­ran­dumul de înţelegere (constituirea fondului de investiţii kazah-român şi lansarea procesului de privatizare) se desfăşoară pe parcursul a circa 10 luni de zile“, au declarat reprezintenţii Ministerului Energiei, instituţie condusă în acest moment de Victor Grigorescu.

Documentul a fost aprobat la începutul anului 2014 prin hotărârte de guvern semnată de Victor Ponta. Hotărârea mai poartă semnătura ministrului energiei din acel moment, pesedistul Constantin Niţă.

După Constantin Niţă a venit Răzvan Nicolescu, dar nici în mandatul său nu a fost rezolvată problema. Nicolescu a fost urmat de Andrei Gerea. Din toamna anului trecut, la conducerea instituţiei a venit Victor Grigorescu, dar este foarte posibil ca implementarea memorandumului să ajungă sarcina unui nou ministru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO