Companii

Mercedes-Benz a pus România pe harta siturilor de producţie de maşini şi componente pentru viitoarele maşini electrificate

Mercedes-Benz a pus România pe harta siturilor de...

Autor: Bogdan Alecu

08.02.2018, 00:07 4728

România, prin unitatea de producţie Star Assambly din Sebeş, va fi în primul eşalon al fabricilor Daimler de la nivel mondial care vor produce componente pentru maşinile hibride din gama Mercedes-Benz, potrivit celui mai nou raport al concernului german. Fabrica de cutii de viteze din Sebeş este pe aceeaşi hartă (dreapta) cu uzinele din Germania, Polonia, Ungaria, Statele Unite, Africa de Sud sau Asia. 

„Pe harta este prezentată reţeaua globală Daimler de producţie, „flexibilă şi eficientă“, din care face parte, bineînţeles, şi România. De asemenea, veţi vedea că sunt evidenţiate doar locaţiile unde fie se produc vehicule electrice, fie baterii electrice. România nu este marcată în acest sens. În ceea ce priveşte planurile viitoare legate de unităţile de producţie din România, nu putem furniza informaţii la acest moment“, au explicat oficialii Star Transmission şi Star Assembly.

Investiţia de 300 mil. de euro de la Sebeş, inaugurată în 2016 şi anunţată în 2013, a fost cea mai mare realizată în industria auto românească în ultimii ani. Mai mult,  dacă producţia de la Sebeş şi-a menţinut cadenţa şi în a doua jumătate a anului trecut, compania Star Assembly va urca spre o cifră de afaceri 7 mld. lei sau 1,52 mld. euro, devenind astfel a doua cea mai mare companie din industria auto locală după cifra de afaceri pe o singură entitate juridică după Automobile Dacia, astfel încât, implicarea României în planurile Daimler pe termen lung are o miză uriaşă pentru economiă locală. Totodată, numărul angajaţilor de la Star Assembly a urcat de la 860 în prima jumătate a anului 2016 la 1.743 în primul semestru din 2017. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO