Companii

Merg contra curentului: O farmacistă care controlează opt farmacii în Capitală a preluat o licenţă de la Dona. „Este prima oară când cumpăr o licenţă de la un mare lanţ. Mă dezvolt ca să nu închid.“

Merg contra curentului: O farmacistă care controlează...

Autor: Mirabela Tiron

08.02.2017, 00:04 2352

Societatea comercială „Farmacia Iancului 57“ din Bucureşti, controlată de Doina Marina Stănescu (farmacistă de profesie) şi Marinică Baltat, care operează un lanţ de şapte farmacii  în Bucureşti şi una în comuna  Berceni, a cumpărat o licenţă de la Siepcofar, companie care operează lanţul de farmacii Dona, al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa farma, arată datele din Monitorul Oficial.

„Au început să vândă licenţe marile lanţuri, este prima licenţă pe care o cumpăr de la Dona. În ultimii ani am mai cumpărat patru licenţe în special de la farmacişti care nu au mai putut să îşi ţină farmaciile deschise, ceea ce este foarte trist. Mă uit după licenţe pentru că vrem să dez­voltăm lanţul. În România dacă ai o singură farmacie mori“, a spus pentru ZF Doina Marina Stănescu, care a pus bazele acestui business în 1998.

„Farmacia Iancului 57“ a avut afaceri de 28 de milioane de lei în 2015, un profit net de 2 milioane de lei la 40 de angajaţi în 2015, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Spre com­paraţie, reţeaua Dona are peste 280 de farmacii şi afaceri de 890 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO