Companii

Mesajul unui mic producător de pâine despre reducerea TVA la pâine: fără 9% ne sufocăm

Mesajul unui mic producător de pâine despre reducerea...
20.06.2013, 18:44 457

Un mic producator de paine a lasat urmatorul mesaj pe site-ul zf.ro la articolul privind intentia guvernului de a reduce TVA:

"Sunt un mic producator-corect de paine, (15 ani in domeniu), care de doi ani acumulez datorii la stat In baza promisiunii cu tva 9% mi-m facut un plan de redresare pe 6 luni, pe care l-am numit Planul A. Daca nu se reduce tva-ul voi aplica Planul B si anume -disponibilizarea a 5 angajati (25% din personal) - inchiderea a doua puncte de lucru, (10% din desfacere) in urma acestor masuri , voi reduce costurile cu 10 000 lei , din care 5000 erau impozite,contributii si taxe. Statul va pierde acesti 5000 lei care veneau de la mine si va mai si angaja o obligatie de 5000 lei cu somajul personalului disponibilizat de mine. Si toate astea doar intr-o luna ! Arhitectura acestor actiuni este mult mai complexa,cu implicatii si costuri mult mai mari, ceea ce am prezentat eu fiind doar un desen simplu. Reducerea TVA nu va scadea preturile si nu va reduce evaziunea. Ne va ajuta pe cei corecti sa mentinem preturile actuale, sa crestem salariile, acum de mizerie, ale angajatilor nostri si sa rezistam…"

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO