Companii

Metro închiriază peste 58.000 mp de spaţii logistice într-un proiect dezvoltat de belgienii de la WdP în nordul Capitalei

Metro închiriază peste 58.000 mp de spaţii logistice...

Autor: Cristina Bellu

06.11.2018, 00:00 6163

Grupul german Metro Cash&Carry continuă procesul de consolidare a activităţilor de distribuţie pe piaţa locală şi închiriază peste 58.000 de metri pătraţi într-un proiect dezvoltat de compania belgiană WdP în comuna Ştefăneşti, aflată la nord de Capitală. 

Aceasta este cea mai mare tranzacţie de pe piaţa industrială şi logistică din România încheiată în acest an, reprezentând aproximativ un sfert din totalul suprafeţei  închiriate în primele nouă luni, potrivit reprezentanţilor companiei de consultanţă imobiliară JLL, care a consiliat Metro Cash&Carry în tranzacţie. Vestul Bucureştiului, cea mai importantă destinaţie pentru activităţile de logistică în ultimii ani, se confruntă cu un deficit de forţă de muncă specializată, companiile care operează acolo fiind în situaţia de a atrage personal de la 50-60 km distanţă.

Metro Cash & Carry este unul dintre cei mai importanţi jucători locali din comerţ, cu afaceri de circa 1 mld. euro în 2017, potrivit datelor de pe pagina Ministerului de Finanţe şi 30 de magazine pe format cash & carry. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO