Companii

Metropola Imobiliar finalizeaza un proiect de birouri de 8.000 mp

06.01.2006, 19:56 68

Compania, parte a grupului Montero, cu activitati in industria farmaceutica, are in plan si proiecte comerciale si rezidentiale.

Metropola Imobiliar va finaliza in prima parte a anului in Bucuresti un proiect de birouri cu o suprafata de aproximativ 8.000 mp, Preciziei Business Center.

"Imobilul se afla de mai mult timp in portofoliul Metropola Imobiliar, iar pana in prezent am investit 750.000 de euro in renovare si urmeaza sa mai investim pana la un milion de euro. Valoarea de piata a imobilului este de circa 8 milioane de euro, conform ultimei evaluari", a declarat Horia Galateanu, director general al Metropola Imobiliar.

El nu a precizat care au fost costurile achizitiei imobilului. Din suprafata totala de 8.000 mp, aproximativ 5.500 mp reprezinta spatii de birouri, diferenta reprezentand suprafata unei hale industriale.

Developerul imobiliar intentioneaza sa dezvolte un proiect de amploare pe fosta platforma industriala Pumac, care va cuprinde atat spatii de birouri, cat si comerciale sau rezidentiale. Pentru realizarea acestui proiect, cu o valoare estimata la aproximativ 200 de milioane de euro, actionarii Metropola Imobiliar intentioneaza sa se asocieze cu investitori imobiliari institutionalizati.

Metropola Imobiliar este controlata de familia Tudorache, ce detine grupul de firme Montero, cu activitati de distributie si retail de produse farmaceutice si afaceri de peste 80 de milioane de euro anul trecut.

"In prezent analizam formula de actionariat a companiei care va dezvolta acest proiect amplu. Interesul investitorilor este ridicat, am primit deja doua oferte ferme din partea unor investitori straini de anvergura", a mai spus Galateanu, fara a furniza alte detalii.

Radu Tudorache, care controleaza si compania Tehnofina din Bucuresti, a scos la vanzare un corp de cladire ce apartine societatii, amplasat in zona Iancu Nicolae. "Valoarea activului respectiv se ridica la aproximativ 0,4 milioane de euro", a afirmat Galateanu. Compania intentioneaza sa dezvolte un proiect de birouri cu o suprafata de aproximativ 3.000 mp pornind de la renovarea cladirii aflate pe platforma Tehnofina. Investitiile in acest proiect au fost estimate la circa 3 milioane de euro.

Metropola Imobiliar a finalizat in 2003 proiectul Dealu Spirii Business Center, centru de afaceri care include un imobil pentru birouri cu o suprafata de circa 1.450 metri patrati si un depozit de 688 metri patrati.

Montero a anuntat recent ca va aloca 16,5 milioane de euro pentru realizarea unui centru logistic, in cadrul unui proiect ce se va derula pe o perioada de 5 ani. Centrul logistic va fi situat pe soseaua de centura a Bucurestiului, terenul fiind deja achizitionat.

Compania s-a implicat si in dezvoltarea unor proiecte rezientiale, prin complexele rezidentiale Reveria Snagov si Reveria Baneasa. Cele doua proiecte rezidentiale au o suprafata totala de peste 40.000 mp. Piata spatiilor rezidentiale a cunsocut un avant sustinut in ultima perioada, segmentul fiind considerat de multi developeri drept cel mai activ al pietei.

Montero a fost infiintata in 1993, iar actionarii companiei sunt un grup de investitori sloveni, care detine 50% din actiunile companiei, si familia Tudorache, cu restul de 50% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO