Companii

Metrorex a selectat consorţiul condus de Astaldi pentru construcţia Magistralei 5

Metrorex a selectat consorţiul condus de Astaldi pentru construcţia Magistralei 5

Autor: Neagu Lidia-Ileana

20.02.2011, 13:47 86

Metrorex a selectat consorţiul format din Astaldi (Italia), FCC(Spania), Delta ACM şi AB Construct (România) pentru a construitronsonul de metrou Râul Doamnei-Haşdeu (Magistrala 5) pentru 215milioane euro şi o durată de execuţie de 25 luni, însă firma Aktordin Grecia a contestat licitaţia.

"Am selectat consorţiul condus de Astaldi, însă Aktor a depus laConsiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor două contestaţiisemnate în numele său de două case de avocatură diferite. Pe lângădeficienţele de la oferta tehnică, Aktor a schimbat pe parcursullicitaţiei şi oferta financiară, lucru nepermis de legislaţiaromânească. Noi am transmis Consiliului punctul nostru de vedere,dar nu ştiu când va lua o decizie", au declarat, vineri, agenţieiMEDIAFAX, surse din Metrorex.

Informaţia a fost confirmată de grupul italian, care are oparticipaţie de 39% în cadrul consorţiului. Astaldi precizează călucrările ar putea începe în a doua jumătate a anului.

Pe lângă oferta asocierii condusă de Astaldi, au mai depusoferte consorţiul Dogus (Turcia) - Gulermak (Turcia) -Moscovskii-Metrostroi (Rusia) - Salini (Italia) - 1,076 miliardelei şi un timp de execuţie de 22 luni, asocierea formată dinStrabag (Austria) şi Straco Grup (România) - 1,94 miliarde lei şiun timp de execuţie de 30 luni şi grupul elen Aktor - 1,009miliarde lei, cu un timp de execuţie de 25 de luni. Preţurile nuinclud TVA.

Construcţia magistralei de metrou va fi finanţată de la buget şide Banca Europeană de Investiţii. Citiţi mai mult despreconstrucţia magistralei 5 de metrou pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO