Companii

Metrorex creşte tarifele de mâine: Cât va costa o călătorie cu metroul

Metrorex majorează cu până la 50% tarifele de călătorie cu metroul

Autor: Cristina Cuncea

03.08.2012, 17:11 5317

Metrorex va majora sâmbătă tarifele de călătorie cu metroul, cea mai mare creştere urmând să fie operată la cartelele de 10 călătorii, care se vor scumpi cu 50%, de la 10 lei la 15 lei, în timp ce tarifele la cartela cu 2 călătorii şi la abonamentul de o zi vor fi menţinute la 4 lei şi 6 lei.

Astfel, călătoria simplă prin utilizarea cartelei de 10 călătorii se va scumpi de la 1 leu/ călătorie la 1,5 lei/ călătorie, călătoria simplă prin utilizarea abonamentului săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va costa 1,43 lei, faţă de 1,07 lei în prezent, iar în cazul abonamentului lunar cu număr nelimitat de călătorii o călătorie va costa 0,92 lei, faţă de 0,77 lei în prezent.

Pentru călătoria simplă prin utilizarea abonamentului lunar cu 62 călătorii tariful se majorează de la 0,56 lei la 0,80 lei / călătorie, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Rămân neschimbate tarifele la cartela cu 2 călătorii şi la abonamentul de o zi.

Astfel, tarifele care se vor aplica începând cu data de 4 august pentru achiziţionarea titlurilor de transport de la metrou sunt de 4 lei pentru cartela cu 2 călătorii, de 15 lei pentru cartela de 10 călătorii, abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii va ajunge la 20 lei, iar cel lunar cu număr nelimitat de călătorii la 60 lei. Pentru abonamentul lunar cu 62 călătorii tariful creşte la 50 lei, iar abonamentul de o zi va costa în continuare 6 lei.

Cartelele de călătorie cu metroul achiziţionate până vineri inclusiv pot fi utilizate până la terminarea numărului de călătorii sau expirarea duratei de valabilitate înscrisă pe cartelă la data achiziţiei.

Metrorex menţinează că ajustarea tarifelor a stat la baza construcţiei echilibrate a bugetului de venituri şi cheltuieli al companiei pe anul 2012, în contextul măsurilor şi ţintelor stabilite în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO