Companii

Mezelarul Elit Cugir a luat un competitor din Bucuresti

03.12.2008, 17:00 569

Elit Cugir, producatorul de mezeluri din judetul Alba controlat de omul de afaceri Dorin Mateiu, cu afaceri de 52 de milioane de euro, a achizitionat la jumatatea lunii noiembrie pachetul majoritar de actiuni al companiei Vericom 2001, producator de mezeluri din Capitala, cu un rulaj de circa 8 milioane de euro.
"Am achizitionat Vericom deoarece am fost interesati sa consolidam pozitia detinuta in Capitala", declara Dorin Mateiu, actionarul Elit Cugir, unul dintre primii zece producatori de mezeluri din piata locala, care domina piata Transilvaniei.
Mateiu a refuzat sa dezvaluie suma la care s-a ridicat aceasta tranzactie, insa a afirmat ca intentioneaza sa pastreze atat brandul, cat si fabrica detinuta de Vericom in Capitala.
Elit a achizitionat 80% din capitalul social al companiei Vericom 2001 din Bucuresti, piata care a realizat anul trecut 6% din afacerile companiei, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor companiei.
Restul de 20% din actiuni vor fi detinute in continuare de Tania Dobre, fostul actionar majoritar al companiei, care in prezent mai detine actiuni si in cadrul altor trei companii din Bucuresti, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Registrului Comertului.
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor, Vericom 2001 a finalizat anul trecut cu 127 de angajati, afaceri de 7,6 mil. euro, in crestere cu 5% fata de 2006, si o pierdere neta de peste 530.000 de euro, fata de 2006 cand compania realiza un profit de 100.000 de euro.
Potrivit jucatorilor din industrie, producatorul de mezeluri Vericom 2001 detine o singura fabrica in Bucuresti, cu o capacitate de productie de 10-14 tone pe zi, sub 15% din capacitatea actuala de productie detinuta de Elit in judetul Alba, cota de piata a companiei fiind de aproximativ 1%. Reprezentantii Vericom 2001 nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO