Companii

Micii antreprenori aşteaptă spaţiile libere din centrul Capitalei. Primăria spune că va căuta chiriaşi pentru 642 de spaţii comerciale în zona centrală.„Să vedem preţurile de pornire. De mult ne uitam la un spaţiu în zona Cişmigiu, ar fi un vad bun“

Zona centrală a Capitalei, în special în jurul Pieţei Unirii şi al Pieţei Universităţii, s-a degradat puternic în ultimii ani, iar multe spaţii comerciale stau goale, pline de gunoaie, transformându-se în adăpost pentru oamenii străzii.

Zona centrală a Capitalei, în special în jurul Pieţei Unirii şi al Pieţei Universităţii, s-a degradat puternic în ultimii ani, iar multe spaţii comerciale stau goale, pline de gunoaie, transformându-se în adăpost pentru oamenii străzii.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.08.2022, 09:00 467

♦ Primăria spune că există 642 de spaţii comerciale, cu o suprafaţă de 65.600 mp, în zone centrale, lăsate în paragină, neutilizate, care generează cheltuieli administrative foarte mari şi care provoacă o imagine degradantă pentru oraş ♦ „Toate aceste spaţii cu altă destinaţie trebuie întreţinute, igienizate şi puse în siguranţă“, se arată în proiectul publicat pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti ♦ Decizia de a aloca un spaţiu unui retailer nu trebuie însă să se bazeze în întregime pe cine plăteşte preţul cel mai mare, ci primăria să se preocupe să aducă chiriaşi care pot creşte traficul stradal, spun consultanţii imobiliari.

Antreprenorii care până acum au întâmpinat probleme în identificarea unor spaţii în zone bune ale Capitalei unde să-şi ancoreze businessurile se uită cu interes, de câteva zile, la proiectul lansat de primăria Bucureştiului, prin care instituţia vrea să organizeze licitaţii cu strigare pentru închirierea spaţiilor comerciale goale.

„Ne-ar interesa un astfel de spaţiu. Formula noastră are succes, sigur ar funcţiona şi în spaţii alternative. Vom vedea în funcţie de oportunităţi şi, în funcţie de dimensiunea spaţiilor disponibile, vom calibra şi logistica necesară. Cred că ţine de localizare, mărime şi chirie“, spune Cosmin Racoltă, un antreprenor care deţine, împreună cu un alt asociat, Alexandru Hirjoghe, cafeneaua Buimac pe strada Icoanei din Bucureşti şi care vizează extinderea cu spaţii noi.

Ei vor să adauge în oferta localului şi ciocolată, sandvişuri, produse de patiserie, astfel că un spaţiu mai generos ar fi binevenit.

„Luăm în calcul să mergem într-un spaţiu central, de mult ne uitam la unul în zona Cişmigiu, ar fi un vad bun, mai ales pentru turişti. Ar trebui însă să ştim care sunt preţurile de pornire, noi fiind o afacere mică. Însă ne surâde, tot timpul ne-am gândit la o locaţie centrală“, spune Mari Matei, cofondatoarea businessului MiT Burgărie, un local specializat un burgeri, amplasat în prezent în Popeşti-Leordeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO