Companii

Micii distribuitori din constructii cauta salvarea la retele

14.10.2009, 23:19 29

Doi dintre cei mai mari distribuitori de materiale deconstructii, Ambient Sibiu si Dedeman Bacau, cu afaceri de peste200 mil. euro fiecare, au primit in ultima vreme cereri departeneriate de la distribuitorii mai mici, care nu mai fac fata peo piata in scadere cu peste 30% de la inceputul anului.
"Am primit cateva propuneri, dar magazinele sunt foarte greu deintegrat in reteaua noastra, fie din cauza formatului, fie pentruca locatia nu este buna din punctul nostru de vedere sau din cauzacalitatii slabe a constructiei magazinelor respective", a declaratDragos Paval, actionarul majoritar al retelei de magazine debricolaj Dedeman din Bacau. El nu a precizat insa numelecompaniilor care au batut la usa retelei in cautarea unui "colac desalvare".
Pe de alta parte, Ioan Ciolan, actionarul majoritar al AmbientSibiu, a incheiat doua parteneriate cu un distribuitor de semineedin Sibiu (Trotter) si cu firma Daniel Trading din Avrig, in urmacarora cele doua companii pot folosi brandul Ambient si potbeneficia de sistemul de distributie al grupului sibian.
Ciolan a precizat ca reteaua sa nu percepe niciun fel de taxefirmelor care intra sub umbrela Ambient, iar cele doua firmepartenere au un business de 1-2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO