Companii

Microcomputer Service, comerciant de concentratoare de oxigen şi aparate de aerosoli, construieşte o fabrică de oxigen lichid în localitatea Podari din Dolj

Microcomputer Service, comerciant de concentratoare de...

Autor: Florentina Niţu

08.01.2021, 00:07 798

Microcomputer Service, companie deţinută ma­joritar de antreprenorul român Constantin Mândru­leanu, care se ocupă cu comerţul echipamentelor de producere şi livrare a oxigenului medicinal către spitale, precum şi concentratoare de oxigen, aparate de aerosoli ori monitoare portabile pentru pacienţi, construieşte o fabrică de oxigen lichid în localitatea Podari din judeţul Dolj, conform memoriului de prezentare a proiectului depus pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Dolj pentru emiterea acordului de mediu.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns la solicitarea ZF până la închiderea ediţiei. Suprafaţa disponibilă pentru construcţie este de circa 4.000 mp, potrivit datelor publice. Instalaţia din fabrică va fi operată în diferite setări, prima variantă de producţie fiind de oxigen lichid – 100 litri/oră, iar cea de-a doua de azot lichid - 100 litri/oră, conform datelor publice.

„Se estimează că după obţinerea avizelor necesare şi a autorizaţiei de construire, montarea şi instalarea fabricii de oxigen lichid se vor derula în 12 luni.“ Astfel, fabrica ar intra în funcţiune abia în 2022.

Oxigenul din fabrică va fi îmbuteliat. Buteliile pentru oxigen medical sunt de mai multe dimensiuni, de 2 litri, 5 litri, 10 litri, 16 litri, 20 litri, 24 litri, 40 litri sau 50 litri, potrivit datelor din piaţa medicală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO