Companii

Microîntreprinderile înregistrează cele mai multe restanţe la plată la nivelul economiei, respectiv 43% din total. „Relaţiile de business sunt o parte vitală a bunului mers al unei afaceri, iar, din experienţa noastră, antreprenorii români apelează cel mai adesea la încredere sau la o verificare minimă a partenerilor cu care încheie contracte.”

Microîntreprinderile înregistrează cele mai multe...

Autor: Roxana Rosu

03.12.2019, 11:09 57

Microîntreprinderile reprezintă categoria de companii care înregistrează cele mai multe restanţe la plată, respectiv 43% din total, în timp ce companile mari şi cele mici au fiecare un procent de 20% din total, potrivit studiului anual KeysFin „Condiţiile de business din România“.

În România există aproximativ 619.200 de microîntreprinderi nefinanciare (cifră de afaceri sub 2 milioane de euro), iar cele mai multe din acestea activează în domeniile comerţ, activităţi profesionale şi construcţii.

Plăţile restante ale companiilor nefinanciare au crescut cu 7% faţă de 2009, însă au scăzut cu aproape 30% faţă de vârful atins în 2014, ajungând la 86 miliarde de lei în 2018.  Jumătate dintre acestea reprezintă plăţi restante către furnizori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO