Companii

Mihaela Mocanu, avocat specializat în francize: Aşteptările francizatului nu sunt să se îmbogăţească peste noapte, ci să facă ceva ce îi place şi să aibă câştiguri rezonabile

Mihaela Mocanu, avocat specializat în francize:...

Autor: Răzvan Botea

16.05.2018, 19:34 705

Aşteptările francizatului nu sunt să se îmbogăţească peste noapte, ci să facă ceva ce îi place şi să aibă câştiguri rezonabile şi este iimportant să comunice în permanenţă cu francizorul, a spus Mihaela Mocanu, avocat specializat în francize, în cadrul evenimentului ZF „Forumul de franciză Transilvania”.

„Este important ca fiecare sa vina cu feedback-ul lui, iar dacă francizorul decide că feedback-ul are noimă, să schimbe ceva în anual, iar francizatul trebuie să se alinieze. Know-how-ul trebuie să fie în continuă evoluţie, pentru că dacă know-how-ul stagnează, nu se dezvoltă nici compania.”

Ce a mai spus Mihaela Mocanu:

  • Am observat o tendinţă a angajaţior francizatului de a fura know-how-ul şi de a-şi deschide mai târziu propriul business.
  • Legat de profilul francizatului, acest entuziasm poate să vină de la o persoană care nu are de-a face cu domeniul. S-ar putea să fie o problemă mai mare când are deja un background, deoarece e greu să îi schimbi ideile, şi va fi întotdeauna cel care va debalansa această barcă.
 

Citiţi pe larg declaraţiile speakerilor de la Forumul de Franciză Transilvania, precum şi o analiză privind perspectivele acestei pieţe în ediţiile viitoare ale Ziarului Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO