Companii

Mihai Băjan, Proprietar, Farmaciile Băjan din Vâlcea: Investim în extindere în funcţie de disponibilităţi şi dacă găsim licenţe de vânzare. În Bucureşti avem o singură unitate. Aşteptăm noi oportunităţi

ZF Health&Pharma Summit'22

Mihai Băjan, Proprietar, Farmaciile Băjan din Vâlcea:...

Autor: Cristina Bellu

27.09.2022, 15:50 193

Investim în extindere în funcţie de disponibilităţi şi dacă găsim licenţe de vânzare. În Bucureşti avem o singură unitate. Deocamdată nu sunt alte licenţe.  Când vor apare, vom vedea ce vom decide în funcţie de preţul acestora, a spus Mihai Băjan, Proprietar Farmaciile Băjan, una dintre cele mai puternice reţele regionale de farmacii din sudul ţării.

El a participat în prima zi a evenimentului ZF Health&Pharma Summit'22 organizat de Ziarul Financiar.

 

Alte declaraţii

Controlul Casei de Sănătate poate să ducă spre un colaps al furnizorilor de medicamente din sistemul de sănătate, al farmaciştilor, al distribuitorilor, dar şi al producătorilor. Este un bulgăre care se va rostogoli şi care ne va aduce într-o zonă extrem de periculoasă.

Vrem să ne dezvoltăm, doar că investiţiile trebuie gândite atât din unghiul sustenabilităţii, cât şi din unghiul mai puţin frumos în care dacă apar astfel de imputări de plăţi să existe posibilitatea achitarii acestora.

În momentul de faţă, 20-30 din jucătorii din piaţă, lanţuri mici, locale, vor intra în colaps pentru că sumele care se vehiculează sunt enorme.

Investim în stocuri pentru că lanţul de aprovizionare pe partea de producţie are goluri şi în eficienţă energetică. Acolo unde este posibil amplasăm panouri fotovoltaice pentru a avea o predictibilitate mai mare.

Rămânem optimşti în ceea ce priveşte evoluţia businessului în viitor, dar cu rezerve. Puterea de cumpărare scade. În unităţile nostre a scăzut numărul de pacienţi, dar a crescut valoarea bonului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO