Companii

Mihai Boldijar, Bosch: Dependenţa scăzută de gazele ruseşti, legea offshore şi anunţul legat de reactoarele modulare consolidează poziţia României în regiune

Mihai Boldijar, Bosch: Dependenţa scăzută de gazele...

Autor: Bogdan Alecu

25.05.2022, 00:07 354

Demararea extracţiilor din Marea Neagră de gaze naturale ală­turi de cel mai redus grad de depen­denţă faţă de gazele ruseşti din Europa Centrală şi de Est consoli­dează poziţia României drept destinaţie de producţie, consideră Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentant al Grupului Bosch în România.

„Avem o poziţie bună, sigură, care ne face atrăgători, dar trebuie să venim cu ceva în plus. Noi ne conso­lidăm ca furnizori în faţa altor ţări care sunt dependente de gazele ruseşti, suntem într-o poziţie complet diferită faţă de Ungaria spre exemplu. Una este să fii dependent sub 10%, alta peste 40%. Strategia energetică naţională va fi regândită odată cu depozitele din Marea Neagră şi în plus vom avea şi acele minireactoare nucleare“, a spus Mihai Boldijar. El a explicat acest aspect în condiţiile în care România poate atrage producţie suplimentară, având un risc de ţară mai scăzut.  România trebuie să investească ma­siv în forţa de muncă, în condiţiile în care marii angajatori găsesc tot mai greu, iar ce găsesc trebuie recalificat.

"Asigurarea forţei de muncă este foarte delicată, devine tot mai scumpă. Trebuie să ne menţinem în sfera competitivităţii în această parte a Europei, concurând cu Polonia, Cehia, Ungaria sau Bulgaria".

Bosch a încheiat anul fiscal 2021 cu 2,4 mld. lei (494 mil. euro) în vânzări consolidate în România, înregistrând astfel o creştere de aproximativ 10% faţă de 2020. Vânzările totale nete de 8,2 mld. lei (1,7 mld. euro) din România, în creştere cu 19%, în timp ce numărul angajaţilor a urcat cu 8% la 8.800 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO