Companii

Mihai Boldijar, Bosch: „Greu treci Carpaţii cu camioanele încărcate. Vor fi dezechilibre tot mai mari în ţară“. Estul ţării, „rupt“ de celelalte regiuni, va continua să fie ignorat de investitori

Mihai Boldijar, Bosch: „Greu treci Carpaţii cu...

Autor: Bogdan Alecu

23.05.2018, 00:07 1920

Vestul ţării va continua să atragă investiţii pe măsură ce oraşele din Transilvania şi Banat vor putea „garanta“ costuri logistice mai mici datorită autostrăzilor şi căilor ferate moderne, care deja se construiesc. De partea cealaltă, estul ţării, „rupt“ de celelalte regiuni istorice, va continua să fie ignorat de investitori.

„Camioanele încărcate greu trec Carpaţii. De aceea şi noi ne concentrăm pe vestul ţării. Da, luăm în calcul pentru investiţii şi celelalte zone ale ţării, însă nu avem drumuri. Din păcate această problemă generează o debalansare economică a ţării“, explică Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch SRL şi reprezentant al Grupului Bosch în România. Un camion poate avea nevoie şi de trei zile şi jumătate pentru un drum dus-întors de la Piatra Neamţ la Arad din cauza drumurilor aglo­merate şi cu probleme care traversează Carpaţii Orientali.

Cea mai recentă investiţie a Bosch în România vizează construcţia unei fabrici de maşini de spălat la Simeria - Hunedoara, investiţie de 110 mil. euro, unde din 2022 vor produce un milion de maşini de spălat anual.

Potrivit lui Mihai Voicilă, şeful diviziei BSH Electrocasnice, alături de Simeria a intrat în finală şi oraşul Făgăraş, însă faptul că Simeria se află pe un nod de cale ferată, că deja există cale ferată electrificată în timp ce în Făgăraş se ajunge numai cu locomotive diesel şi cei 200 km în plus ce trebuie traversaţi pe un drum naţional cu o bandă pe sens, versus autostradă la Simeria ce va fi gata în următorii ani până spre Europa de Vest, au cântărit puternic în luarea deciziei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO