Companii

Mihai Bordeanu, Automobile Dacia: România este tot mai competitivă, iar în următoarele 6-9 luni vom auzi despre noi investiţii pe plan local

Mihai Bordeanu, directorul general al Automobile Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Mihai Bordeanu, directorul general al Automobile Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Autor: Bogdan Alecu

26.03.2022, 10:45 3462

Electrificarea industriei auto aduce în discuţie şi deschiderea de noi fabrici de baterii pentru maşini electrice. Dacia va demara anul viitor producţia primului său hibrid la Mioveni, iar în următorii ani este aşteptat şi un model electric.

Ungaria şi Polonia au atras investiţii de miliarde de euro din partea pro­du­că­torilor de baterii pentru maşini electrice în ultimii ani, iar România momentan este pe listă pentru o investiţie din partea celor de la Varta.

„Sunt în discuţie mai multe proiecte de investiţii în România. În următoarele 6-9 luni vor fi paşi făcuţi în această direcţie, a fabricilor de baterii care vor fi făcuţi publici. Lucrurile se vor schimba. Acum industria trece printr-o perioadă de transformare accelerată şi evenimentele din ultimele 18 luni accelerează şi mai mult. Cu cât ne adaptăm mai repede, va fi mai bine. Cred în România. Acum poate nu ne mişcăm suficient de repede, dar ne mişcăm în direcţia bună. Infra­structura începe să arate bine, discutăm de porturi intermodale şi nu doar la Constanţa, ci şi la Galaţi. În 6, luni un an vom vedea rezultatele“, a spus Mihai Bordeanu, directorul general al Automobile Dacia şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO