Companii

Mihai Fugarevici, General Manager, STADA Romania: Forţa de muncă, mai ales cea educată, e greu de găsit în România. Tebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile

ZF Health&Pharma Summit'22

Mihai Fugarevici, General Manager, STADA Romania: Forţa...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.09.2022, 13:13 232

Fabrica de medicamente dezvoltată de Stada România, subsidiara grupului german cu acelaşi nume, în localitatea Turda, în urma unei investiţii de 50 mil. euro, va fi funcţională în 2024 şi va înregistra un număr de 400 de angajaţi în 2025, a spus Mihai Fugarevici, General Manager al STADA Romania, în cadrul conferinţei ZF Health&Pharma Summit'22.

„În cadrul fabricii vor lucra în 2025 peste 400 de angajaţi. O bună parte din ei, probabil peste 30% vor fi angajaţi cu studii superioare. Forţa de muncă, mai ales cea educată, e destul de greu de găsit în România, iar retenţia forţei de muncă e o provocare zilnică. Pe de altă parte, competiţia ne ajută, atâta timp cât producţia şi costul de producţie rămân sustenabile trebuie să facem eforturi să ridicăm veniturile angajaţilor”, a spus Mihai Fugarevici.

 

Ce a mai spus Mihai Fugarevici

Fabrica va avea o capacitate de producţie de 100 milioane de unităţi în 2025. Aceste produse vor fi comercializate în peste 120 de ţări din lume. Probabil peste 90% din producţie va merge la export. Vor fi 9 linii de producţie, iar capacitatea fabricii este foarte mare.

Am reuşit să aducem proiectul aici, această fabrică va fi funcţională în 2024, cred că va fi o operă de artă. Industria farma e una destul de hi-tech, peste asta vom aduce tehnologie de ultimă oră, consturim de la zero. Mergem pe o fabrică cu energie verde, panouri solare, sisteme moderne şi cosnum redus de energie. Cred că vom avea un punct de interes în care vom putea spune că am deschis drumul către investiţiile în industria farma din Ro pt companiile din alte ţări.

Peste 20 de milioane de euro din proiectul total de investiţie vin din ajutor de stat.

Cred că trebuie să investim în educarea şi dezvoltarea forţei de muncă de profil, în colaborare cu liceele şi universităţile locale. În strânsă legătură cu autorităţile locale.

Farma este o industrie strategică. Să ai o parte din producţie în România înseamnă securizarea aprovizionării ţării cu medicamente.

Avem un laborator de cercetare în Timişoara, cu peste 300 de angajaţi. Cumva integrarea grupului în România se completează cu această fabrică şi vom avea un circuit complet de dezvoltare a unor medicamente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO