ZF Pharma Summit 2017

​Mihai Marcu, preşedinte MedLife: Am observat dintr-un studiu că jumătate dintre români se adresează sistemului privat ca primă opţiune

Secțiune susținută de Medlife Logo

14 sep 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Pacienţii din spitalele regionale din oraşe precum Călăraşi sau din regiunea Olteniei sunt trimişi către marile spitale din Bucureşti, iar românii aleg ca primă opţiune clinicile şi spitalele private în ultimii doi ani, potrivit unui studiu citat de Mihai Marcu, CEO al MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, prezent la ZF Pharma Summit 2017, conferinţă organizată anual de Ziarul Financiar ân care sunt dezbătute cele mai importante teme din sănătate. „Din ultimul studiu naţional, în ultimii doi ani, am observat că jumătate dintre români se adresează ca primă opţiune către sistemul privat. Prima opţiune a unui pacient a fost sistemul privat. Există hub-urile de urgenţă la nivel naţional, care sunt patru spitale de urgenţă în Bucureşti, spitalele judeţene din Cluj, Timişoara, Iaşi, în care românul şi-ar dori să ajungă, şi nu la alte spitale. Majorarea de salarii în sistemul public este bine venită. Eu nu cred că o asistentă de terapie intensivă câştigă mai puţin de 9.000. Noi fără aceste sume nu putem concura cu publicul, mă refer la zona de studii medii, în special în zona de spital”, a spus Mihai Marcu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
spitale
, refuz
, privat
, optiune
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide