Antreprenori locali

Mihai Miron vrea să replice modelul spitalului din Braşov în oraşe precum Cluj sau Iaşi. „Nu mai sunt aşa de relaxat când vine vorba de credite de la bănci.“

Secțiune susținută de Medlife Logo

23 nov 2017 Autor: Mirabela Tiron

Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ropharma şi care controlează indirect spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, spune că cererea pentru serviciile medicale private este în creştere continuă şi că a bugetat afaceri mai mari cu 30% pentru anul viitor faţă de avansul cu 20% înregistrat până acum de spital.

„Noi suntem mai ancoraţi în realitate, până se fac spitalele regionale de stat, de care se vorbeşte de când aveam eu 29 de ani, noi încercăm să facem tot ce putem ca să dezvoltăm serviciile medicale private. Chiar avem în gând, după ce terminăm ex­tin­derea la spitalul din Braşov, să replicăm modelul şi în oraşe precum Iaşi sau Cluj“, a declarat Mihai Miron pentru ZF.

De anul trecut, au fost demarate investiţiile pentru extinderea spitalului din Braşov într-o nouă clădire.  Dezvoltarea se va face în etape, o investiţie totală de circa 17-18 mil. euro, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antreprenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă.

Spitalul Sf. Constantin, care a fost deschis în 2011 şi care se întinde pe o suprafaţă de 3.500 mp, este unul din cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală.  Anul trecut spitalul Sf. Constantin din Braşov a finalizat cu afaceri de 37,3¢milioane de lei şi un profit net de 2,2 milioane de lei, faţă de afaceri de 30,6 milioane de lei şi un profit net de 220.000 lei anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.11.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Antreprenori locali
, Mihai Miron
, spital
, banci
, credite
, servicii medicale private
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide