REAL ESTATE

Mihai Pătrulescu, Colliers: Infrastructura din sudul Bucureştiului atrage investiţii rezidenţiale, însă pentru birouri şi industrial este necesară construcţia Centurii

24 aug 2017 Autor: Bogdan Alecu

Proiectele de infrastructură din interiorul Bucureştiului nu sunt suficiente pentru a face atractivă zona de sud a Capitalei pentru investitori, fiind necesară construcţia centurii ocolitoare în regim de autostradă pen­tru a facilita un ac­ces rapid către toa­te zonele. În prezent sunt în proiect con­strucţia de poduri pe zona de sud şi exis­tă un plan pentru o extindere la do­uă benzi pe sens, însă în realitate nu s-a demarat niciun şantier în această zonă. Pe de altă parte, cartierele din sud au beneficiat de cele mai mari proiecte de infrastructură realizate în ultimii cinci ani de Primăria Capitalei, care a in­vestit peste 60 mil. euro în pasajele de la Mihai Bravu şi Piaţa Sudului. La acestea se adaugă proiectul de 93 mil. euro, la cât se va ridica podul de la Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, ce va conecta sudul de estul Capitalei şi mai departe nordul, unde se află zonele de birouri. Potrivit experţilor, tocmai aceste investiţii atrag investiţiile în proiecte rezidenţiale, pe măsură ce de aici au acces rapid spre celelalte zone din Bucureşti.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.08.2017

 
Cuvinte cheie:
centura
, constructie
, infrastructura
, birouri
, investitii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide