Companii

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului: „Statul nu s-a văzut deloc în piaţă. Nu sunt proiecte noi, niciun proiect mare nu a fost lansat“

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului:  Resursele materiale există şi ştie toată lumea: petrol, gaze naturale, păduri, minerale. Resursa umană însă a început să se subţieze foarte mult.

Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din industria cimentului: Resursele materiale există şi ştie toată lumea: petrol, gaze naturale, păduri, minerale. Resursa umană însă a început să se subţieze foarte mult.

Autor: Corina Zamfir

28.06.2017, 00:04 246

La sfârşitul anului 2016 în industrie lucrau 29% din numărul de salariaţi din economie.

Primul trimestru al anului a adus o scădere de 5%-10% pentru companiile din industria cimentului şi din piaţa materialelor de construcţii, principalele cauze fiind condiţiile meteorologice nefavorabile din timpul iernii, dar şi lipsa unor proiecte mari de infra­structură, consideră Mihai Rohan, pre­şe­din­tele Patronatului din industria cimentului (Cirom), în cadrul ediţiei speciale a ZF Live – „Reindus­trializarea României“. „Primul trimestru pentru care avem statistici de la INS arată o scădere destul de impor­tantă faţă de anul trecut, cădere cauzată de vremea nefavorabilă. Am avut o iarnă lun­gă, geroasă. Nici în aprilie nu a mers bine pen­tru că au fost foarte multe zile libere, inclusiv pri­mele zile din luna mai. Noi ne aşteptăm în primul trimestru la o cădere de 5%-10%.“ Din cele trei mari categorii de construcţii (civile, industriale, rezidenţiale) cel mai bine au mers cele re­zidenţiale, proiecte realizate de investitori privaţi, în timp ce inves­tiţiile publice sunt in­exis­tente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO