Companii

Miliardarul care deţine Cathedral Plaza se dezvăluie

Miliardarul care deţine Cathedral Plaza se dezvăluie

Autor: Cristi Moga

15.07.2011, 00:07 4580

Eyal Ofer, membru al celei mai bogate familii din Israel, cu oavere estimată de Forbes la 10 mld. dolari, a ieşit ieri pentruprima dată în public pentru a-şi susţine turnul de 18 etajeCathedral Plaza din centrul Capitalei, început încă de la sfârşitulanilor '90, dar a cărui autorizaţie de construire a fost declaratăilegală. Ofer se judecă de mai mulţi ani cu ArhiepiscopiaRomano-Catolică, dar a evitat ieşirile în presă până când a simţitcă proiectul său poate fi demolat.

"Sunt blocat în acest proiect, în aşteptarea clarificărilor dela Curtea de Apel Suceava. Nu putem închiria clădirea deoarecenicio companie nu se mută până nu avem un verdict final, iar fărăchiriaşi nici nu o putem vinde, conform unui precontract semnat. Nuştiam că am nevoie de autorizaţie de la Vatican pentru a construi oclădire de birouri în Bucureşti", a spus miliardarul care a ridicatun turn în spatele Catedralei Sfântul Iosif.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO