Companii

Miliardarul ceh Petr Kellner, cel care a cumpărat PRO TV, a ieşit la cumpărături: „PPF Real Estate este interesat să îşi dezvolte portofoliul pe plan local“

Petr Kellner

Petr Kellner

Autor: Bogdan Alecu

11.03.2021, 00:07 3701

PPF Real Estate, dezvoltator şi in­vestitor cu active imobiliare ce de­păşesc 2 mld. euro la nivel global de­ţinut de miliardarul ceh Petr Kellner, vrea în contiuare să cum­pere clădiri de birouri sau chiar industriale.

„PPF Real Estate este interesat să îşi dezvolte portofoliul pe plan local, iar Bucureştiul rămâne princi­pala noastră prioritate. Pieţele Euro­pei Centrale şi de Est prezintă simi­larităţi în ceea ce priveşte mediul de afaceri, sectoarele de producţie, com­por­tamentul consumatorilor, stan­dar­de şi riscuri, deci e firesc să atragă acelaşi tip de investitori. În compa­raţie cu Praga, piaţa din România în general şi Bucureşti, în particular, este mai puţin dezvoltată, însă sufi­cient de amplă încât să atragă jucă­tori mari care doresc portofolii im­portante. In­vestitorii vin cu un set aparte de competenţe, un nivel ridi­cat al calităţii serviciilor şi urmează companiile internaţionale care se extind pentru a accesa atât piaţa lo­cală de muncă, cât şi con­sumatorii români“, a explicat Juraj Sastinsky, director de investiţii, PPF Real Estate.

PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Miza următoare o reprezintă extinderea investiţiilor şi spre sectorul industrial care a evoluat puternic în 2020, devenind "starul" pieţei de real estate.

"Continuăm să căutăm oportunităţi de investiţii în spaţii industriale şi de birouri în Europa Centrală şi de Est, în principal în capitale. Mă aştept că investitorii să monitorizeze situaţia, iar principalele schimbări şi consolidări să apară pe piaţă în 2022. În actualul context, localizarea nu mai reprezintă un avantaj competitiv, companiile fiind mai degrabă interesate de un mediu stabil din punct de vedere politic şi social şi de mână de lucru specializată. Dacă oricare dintre aceşti factori lipseşte, impactul e semnificativ asupra întregii pieţe", a spus Juraj Sastinsky.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO