Companii

Miliardarul italian din spatele Calzedonia a adus 4 branduri în România şi a ajuns la afaceri de 40 milioane de lei

Miliardarul italian din spatele Calzedonia a adus 4...

Autor: Cristina Roşca

05.08.2019, 07:30 1990

Grupul de modă Calzedonia, fondat acum trei decenii de miliardarul italian Sandro Veronesi, a adus pe plan local patru branduri - Calzedonia, Intimissimi, Tezenis şi Falconeri, cel mai recent fiind venit în 2019.

Compania ajunsese în România la finalul anului trecut, după două deschideri, la 14 unităţi sub brandurile Calzedonia, Intimissimi şi Tezenis, alături de un outlet ce le cuprinde pe toate trei. Anul acesta, cel de-al 15-lea magazin al grupului poartă brandul Falconeri şi e deschis în mallul Băneasa Shopping City. Astfel, modelul de busi­ness al retailerului italian este similar cu al altor gru­puri de modă precum Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti) sau H&M (H&M, Cos, & Other Stories) care găzduiesc sub aceeaşi umbrelă mai multe mărci. Aceste nume gi­gant au venit iniţial în România cu 1-2 mărci fa­nion, pen­tru ca apoi să îşi dezvolte portofoliul bazându-se pe ape­titul mare al consumatorilor locali pentru modă şi tren­duri.

Compania Futura Lenjerie, care operează businessul grupului Calzedonia pe plan local, a ajuns la afaceri de 39 mil. lei în 2018 după un plus de 14% faţă de anul anterior. Businessul s-a dublat din 2014 până în 2018. Busi­nessul Calzedonia a fost fondat în 1986 la Verona, în Italia, de antreprenorul Sandro Veronesi (59 de ani). El a lucrat an­terior tot în domeniu, însă pasiunea pentru vin l-a determinat să deschidă Signorvino, care a devenit un lanţ de magazine, cafenele şi restaurante, potrivit revistei ame­ricane Forbes care îi evaluează averea la 2,1 mld. dolari.

Grupul italian Calzedonia deţine la Arad şi o fabrică cu 415 de salariaţi care produc lenjerie intimă pe care o exportă apoi în întreaga lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO