• Leu / EUR4.7564
  • Leu / GBP5.5660
  • Leu / USD4.1881
Companii

Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori: am impresia că guvernul român favorizează companiile mari în detrimentul companiilor mici şi mijlocii când vine vorba de acordarea subvenţiilor. Prin acest lucru, riscă să piardă investiţii

Secțiune susținută de Medlife Logo
Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori: am impresia că guvernul român favorizează companiile mari în detrimentul companiilor mici şi mijlocii când vine vorba de acordarea subvenţiilor. Prin acest lucru, riscă să piardă investiţii

Autor: Răzvan Botea

24 mai 2018 753

Miliardarul japonez Shigenobu Nagamori a spus că părerea sa este faptul că statul român favorizeaza investiţiile companiilor mari, astfel fondurile nu ajung şi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, care sunt baza economiei, a spus acesta în cadrul evenimentului de inaugurare a Nidec Global Appliance Romania, parte din grupul internaţional Nidec.

„Gândiţi-vă că prin acordarea acestor fonduri doar companiilor mari, companiile mai mici nu mai vin să investească, acestea fiind baza economiei. Din punctul ăsta de vedere, consider că România are un handicap. Noi am făcut cerere pentru finanţare guvernamentală  şi anul trecut şi anul acesta şi de fiecare dată am fost respinşi din cauză că au fost acordate unor companii care au făcut investiţii foarte mari. Şi noi vrem să facem investiţii foarte mari, însă unde ni se oferă nişte avantaje.”

Nidec este unul dintre cei mai mari producători de motoare la nivel mondial, cu prezenţă în peste 40 de ţări şi afaceri anuale de 14 miliarde de dolari, cu peste 110.000 de angajaţi. Grupul este controlat de omul de afaceri Shigenobu Nagamori, cu o avere de aproape 6,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Grupul a inaugurat prezenţa oficială în România, printr-un eveniment la fabrica sa din Ştefăneşti, judeţul Argeş.

Shigenobu Nagamori a ţinut să sublinieze că era tehnologiei nu înseamnă înlocuirea mâinii de lucru, ci doar o completare a lipsei acerbe a forţei de muncă: „În momentul de faţă suntem preocupaţi să facem rost de oameni şi acesta este motivul pentru care am încercat să automatizăm cât am putut încă de la început. Dacă am fi găsit mai multi oameni, nu am fi avut nevoie de automatizări”.

Fabrica din Ştefăneşti are în acest moment 500 de angajaţi şi produce anual 4 milioane de motoare, însă planurile conducerii sunt să dubleze numărul angajaţilor şi producţia până în 2020.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - luni, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7564
Diferență: 0,0821
Ieri: 4.7525
Azi: 4.1881
Diferență: 0,0215
Ieri: 4.1872
Azi: 5.5660
Diferență: 0,3353
Ieri: 5.5474
Azi: 4.1890
Diferență: 0,086
Ieri: 4.1854