Companii

Ministerul Economiei: Nu am privatizat zăcământul, ci am privatizat activitatea. Valoarea cuprului de la Roşia Poieni este de 13-14 miliarde de euro

Autor: Roxana Petrescu

05.04.2012, 13:43 211

Sorin Găman, director general al Direcţiei Generale pentru Resurse Minerale din Ministerul Economiei, spune că valoarea zăcământului de cupru de la Roşia Poieni este de circa 13-14 miliarde de euro, dar că nu există date despre profitul pe care noii investitori l-ar putea înregistra după privatizarea Cupru Min.

"Este o patimă mult prea mare pe aceste sume. Nu privatizăm zăcământul, ci activitatea. Valoarea metalului de la Roşia Poieni este de circa 13-14 miliarde de euro, dar din această sumă trebuie scăzute cheltuielile care vor fi făcute de investitori pentru a vedea care este de fapt profitul real la finalul exploatării", a explicat Găman.

Ministerul Economiei a vândut 100% din acţiunile Cupru Min, cu peste 200 de milioane de euro, câştigătorii acestui proces fiind canadienii de la Roman Cooper Corp. controlaţi de Bayfront Capital, o companie ai cărei acţionari sunt necunoscuţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO