Companii

Ministerul Economiei reînvie un târg al IMM-urilor cu un buget de 3 milioane de lei

Ministerul Economiei reînvie un târg al IMM-urilor cu...

Autor: Corina Mirea

19.01.2016, 00:03 288

Ministerul Economiei pune la bătaie 3 milioane de lei în acest an pentru a organiza Târgul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii - TIMM 2016 la Bucureşti, care va dura cinci zile, dar a cărui perioadă de derulare nu a fost anunţată deocamdată. Târgul se află la ediţia a opta, dar este prima din 2009 încoace, potrivit infomaţiilor disponibile pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM). 

Statul acordă finanţare, sub formă de decont, celor care se înscriu în program, de maximum 2.500 de lei pentru un beneficiar (care acoperă transportul personal, dar şi pe cel al mărfurilor pe care le aduce la târg) şi de maximum 5.000 de lei pentru cei care vin din alte ţări din UE. În bugetul de organizare a târgului, care este gestionat de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti, mai intră şi publicitatea tv şi radio, editarea de broşuri, organizarea unor mese rotunde, ateliere de lucru şi prezentări, închiriere spaţii etc.

Pentru a primi banii cheltuiţi la târg, antreprenorii trebuie să depună documentele aferente în ultima zi de târg sau în maximum 20 de zile lucrătoare de la închiderea acestuia. Condiţia de participare este ca firmele să aibă afaceri anuale nete mai mici de 50 de milioane de euro, mai puţin de 250 de angajaţi şi să nu fi beneficiat pe durata ultimelor trei exerciţii financiare de scheme de minimis pentru întreprindere unică în valoare de peste 200.000 de euro şi de peste 100.000 de euro pentru cei care au drept activitate transporturile de mărfuri. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO