Companii

Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea cer iniţierea în regim de urgenţă a privatizării Romaero

Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea cer...

Autor: Roxana Pricop

26.11.2014, 11:51 613

Ministerul Economiei, acţionar majoritar cu 51,9% din capitalul Romaero, alături de Fondul Proprietatea, acţionar cu 21% la Romaero, au cerut completarea ordinii de zi a Adunării Generale din 9 decembrie cu propunerea de începere în regim de urgenţă a procedurilor de privatizare a societăţii Romaero, specializată în producţia de componente pentru avioane.

Investitorii au reacţionat la anunţ, iar acţiunile Romaero (RORX), listate pe piaţa RASDAQ, au deschis şedinţa de tranzacţionare de miercuri în creştere puternică de 14% până la un preţ de 18 lei/titlu. Compania are o capitalizare de 112,4 milioane de lei (25,5 mil.euro).

Romaero a înregistrat afaceri de 58,1 milioane de lei în intervalul ianuarie - septembrie, în creştere cu 24% comparativ cu primele nouă luni din 2013, când rulajul s-a plasat la 47 milioane de lei. Compania şi-a crescut uşor pierderile până la 12.000 de lei.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO