Companii

Ministerul de Finanţe deschide pe 15 iunie o nouă sesiune de depunere a cererilor pentru ajutoare de stat, pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu un buget temporar de 700 milioane lei

Ministerul de Finanţe deschide pe 15 iunie o nouă...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2022, 15:09 170

Ministerul de Finanţe deschide pe 15 iunie o nouă sesiune de depunere a cererilor de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu un buget temporar de 700 milioane lei.

În prezent mai sunt în analiză 29 de cereri de acord pentru finanţare, depuse până la data de 03 februarie.”Ca urmare, nu se poate stabili cu exactitate valoarea bugetului rămas, din valoarea bugetului total al schemei de ajutor de stat, se stabileşte pentru acestă sesiune un buget în valoare de 700 milioane lei”, se arată în comunicatul ministerului.

În funcţie de proiectele depuse şi rezultatele analizei acestora, bugetul sesiunii va fi majorat până la atingerea bugetului total al schemei de ajutor de stat în valoare de 6,38 miliarde lei, odată cu aprobarea rectificării bugetului de stat aferent anului 2022, din care vor fi deduse sumele angajate deja prin acordurile pentru finanţare emise până la acea dată.

Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr.332/2014, cu modificările şi completările ulterioare, este dezvoltarea regională prin realizarea de investiţii care determină crearea de locuri de muncă.

Fondurile se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO