Companii

Ministerul pentru Mediul de Afaceri lansează două programe noi pentru IMM

Ministerul pentru Mediul de Afaceri lansează două programe noi pentru IMM

Autor: Mediafax

12.01.2017, 00:04 396

Ministerul pentru Mediul de Afa­ceri va lansa două noi programe pentru mediul de afaceri: România start up nation şi programul de export.

„Cele mai importante două proiecte, pe lângă celelalte programe naţionale, vor fi România start up nation, cu zece mii de granturi în valoare de 200.000 de lei per grant şi programul de export. Însă nu ştim bugetul. Programul de export va susţine internaţionalizarea IMM-urilor. Este un program prin care le dăm posibilitatea în mod direct să îşi construiască brandul, să facă cursuri privind internaţionalizarea, să participe la un târg în nume propriu, la o misiune de afaceri”, a declarat Florin Jianu, ministrul pentru mediul de afaceri.

Acesta a spus că, în prezent, se face o evaluare a programelor vechi pentru a se verifica dacă se va renunţa sau nu la vreunul dintre acestea. „Fiindcă dacă vom lansa România start up nation pentru start up-uri vor deveni un pic neaplicabile SRL debutant şi programul Start. Dar nu am luat încă o decizie în acest sens”, a spus Jianu.

Ministrul pentru mediul de afaceri a precizat că în prezent se lucrează la buget: „Lucrăm în interiorul minis­terului, dar nu este gata. Se va discuta în guvern care va fi termenul în care minis­terele trebuie să prezinte proiecţia bugetară. Mâine (astăzi – n.red.) este termen pentru hotărârile de guvern privind organizarea minis­terelor, după care ni se va comunica termenul pentru transmiterea bugetului”, a completat Jianu.

Comedymall VOT IN PANDEMIE
AFACERI DE LA ZERO