Companii

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea Spitalui de la Suceava pentru 48 de ore, apoi devinde unitate COVID-19

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea Spitalui de...

Autor: Laura Buciu

25.03.2020, 10:41 33

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, că echipa condusă de secretarul de stat dr. Nelu Tătaru, a evaluat activitatea Spitalului Clinic Judeţean Suceava, unde peste 100 de cadre medicale au ieşit pozitive la corornavirus.

Echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Judeţean începând de miercuri, pentru 48 de ore, pentru dezinfecţie.

Tot miercuri va începe transferarea celor 124 de pacienţi care se mai află internaţi în spital în alte unităţi sanitare. Astfel, pacienţii confirmaţi pozitiv la COVID 19 vor fi repartizaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată, unde sunt 248 de paturi, din care în prezent sunt ocupate 108. Pacienţii cu test negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgenţe îşi vor continua tratamentul izolaţi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, iar cei care sunt nu au coronavirus şi reprezintă urgenţe medicale şi au nevoie de tratament într-o unitate sanitară vor fi transferaţi în spitale din judeţul Iaşi, în funcţie de patologie.

„În 48 de ore se estimează deschiderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecţie. UPU va începe să funcţioneze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iaşi, clinicile private din Suceava, precum şi personal din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Toţi pacienţii care vor fi investigaţi şi diagnosticaţi în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijaţi pentru continuarea tratamentului în unităţile medicale din Fălticeni şi Rădăuţi. Cei cu patlogie severă vor fi direcţionaţi către unităţile medicale din Iaşi”, arată GCS.

În privinţa personalului medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1.300 persoane, personal medical şi auxiliar.

Din cei 233 de medici ai unităţii sanitare, 34 sunt confirmaţi pozitiv la COVID 19. Aceştia sun internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenţi medicali şi infirmieri confirmaţi cu COVID 19 din cadrul spitalului judeţean se află, de asemenea, internaţi în Spitalul de Boli Infecţioase Suceava.

„Echipa MS a decis ca, după dezinfecţie, Spitalul Clinic Judeţean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus”, se mai arată în informarea GCS.

Ministerul Sănătăţii a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investiţiilor şi dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcţiei de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziţionarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).

Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unităţile sanitare din regiunea Nord-Est.

Miercuri va fi verificată situaţia de la Botoşani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO