Companii

Ministru Andrei Gerea: E adevărat că nu avem o strategie energetică, dar nici Europa nu are

Ministru Andrei Gerea: E adevărat că nu avem o...

Autor: Carol Dan

19.05.2015, 10:46 267

Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat maţi, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, că este adevărat că România nu are încă o strategie energetică, dar nici la nivelul Uniunii Europene încă nu este clară direcţia comună în acest domeniu.

"E adevărat că nu avem o strategie energetică, dar vedeţi că nici la nivel european aceste lucruri nu sunt clarificate încă", a firmat Gerea.

Potrivit acestuia, energia este viitorul şi este un element de securitate, iar dacă unele state folosesc energia ca o armă, atunci "armele sunt un rău necesar".

Securitatea energetică este şi pilonul viitoarei strategii energetice a Uniunii Europene, iar în ce priveşte România un mix energetic echilibrat este esenţial.

"Trebuie să construim o stretagie flexibilă care să se poată adapta noilor provocări. Ar fi fost extraordinar dacă aveam o stregie de reindustrializare pe care să ne putem baza. Din motivul acesta nu putem lega cele două strategii, dar putem construi pilonii pe care să o dezvoltăm", a continuat Gerea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO