Companii

Ministrul agriculturii, Adrian Nechita Oros, a găsit soluţia pentru agricultura românească: 245 dintre cei 3,6 milioane de „căpşunari“ români din străinătate sunt repatriaţi cu un program pentru tineri fermieri

Sprijinul acordat prin intermediul pro­gramului Instalarea tânărului fer­mier este 100% nerambursabil şi finan­ţarea se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe.

Sprijinul acordat prin intermediul pro­gramului Instalarea tânărului fer­mier este 100% nerambursabil şi finan­ţarea se acordă sub formă de sumă forfetară în două tranşe.

Autor: Florentina Niţu

14.07.2021, 10:40 263

După ce au plecat 3,6 milioane de români din ţară şi am fost supranumiţi „căpşunarii Europei“, ministrul agriculturii vine cu un program „revoluţionar“ de repatriere a 245 de tineri din străinătate care să devină fermieri în România.

„Programul Instalarea tânărului fer­mier pentru diaspora a strâns 245 de cereri, dintre care 71 sunt în analiză. Anul trecut (atunci când a fost iniţiat programul – n. red.), a fost îngreunat din cauza restricţiilor im­puse în pandemie, dar anul acesta s-a des­făşurat mult mai bine şi avem un număr în­semnat de beneficiari. O să alocăm şi în anii viitori bani pentru acest program“, a spus Adrian Nechita Oros, ministrul agriculturii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Anterior, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a anunţat că a încheiat se­siunea de primire a solicitărilor de finanţare pen­tru instalarea tinerilor fermieri cu un nu­măr de 256 de cereri. Aceste cereri au o valoare totală de finanţare de aproximativ 10,5 milioane de euro, sprijinul acordat fiind de 40.000 sau de 50.000 de euro, în funcţie de dimensiunea exploataţiei agricole pe care o va dezvolta tânărul fermier. Totuşi, bugetul pus la bătaie a fost de 20 de milioane de euro, iar consultanţii din domeniul agricol au explicat că criteriile de obţinere a banilor sunt mult prea greu de atins şi astfel tinerii nu s-au înghesuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO