Companii

Ministrul Agriculturii: CAP-urile au fost o formă de exploatare eficientă a terenurilor

Ministrul Agriculturii: CAP-urile au fost o formă de exploatare eficientă a terenurilor

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

30.03.2012, 11:34 372

Cooperativele Agricole de Producţie (CAP) din regimul comunist au fost o formă eficientă de exploatare a terenurilor, iar asocierea agricultorilor rămâne o soluţie pentru creşterea profitabilităţii, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la seminarul Mediafax Talks about Agriculture.

"Nu trebuie să ne fie teamă de asociere sau de noţiunea de cooperativă. Chiar dacă au fost poate pe o bază greşită, CAP-urile erau totuşi o formă de exploatare a terenurilor eficientă. Sunt lucruri importante de care nu ar trebui să ne ferim să vorbim; poate bazele au fost greşite, dar principiile sunt aceleaşi şi ar trebui să ne întoarcem către acest proces de asociere", a spus Fuia.

El a arătat că unul dintre obiectivele sale principale în funcţia de ministru este trecerea de la agricultura de subzistenţă la cea pe profit.

"Cunosc rezistenţa ţăranilor români la comasarea terenurilor", a afirmat Fuia, completând că rolul său este să grăbească procesul de comasare a terenurilor.

Ministrul a mai spus că asocierea este determinantă pentru creşterea profitabilităţii şi a arătat că un producător agricol mic nu va putea vinde niciodată marfa unui supermarket dacă nu se asociază cu alţi fermieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO