Companii

Ministrul delegat pentru Energie: Este problema celor care au investit pana la urma in energia verde, ei au riscat, nu noi

Ministrul delegat pentru Energie: Este problema celor...

Autor: Roxana Petrescu

29.05.2013, 17:30 748

Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, a declarat ca profiturile obtinute din energia verde sunt mari, dar pana la urma aceasta este o problema a investitorilor care au pariat pe acest domeniu.

"Ei au riscat, nu noi", a spus Nita in cadrul conferintei Mediafax Talks about Energy.
Potrivit acestuia, saptamana viitoare va fi adoptat proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea schemei de sprijin pentru energia verde stabilita prin Legea 220/2008. Prin aceasta ordonanta, o parte din certificatele verzi care ar fi trebuit acordate in mod normal pentru productia de energie verde, vor fi amanate pana in 2017.

Masura a generat un impact negativ major in industria de profil, care numai in ultimii trei ani de zile a adus investitii de 3,5 miliarde de euro in Romania, intr-o perioada economica dificila. Chiar azi, nemtii de la E.ON, un grup cu afaceri de 1,2 miliarde de euro in Romania, a spus ca va renunta la proiecte eoliene de 180 de milioane de euro in zona Moldovei daca proiectul de orodonanta de urgenta va fi aprobat in forma in care a fost supus dezbaterii publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO