Companii

Ministrul energiei: Ar fi bun un fond suveran pentru energie

Autor: Octavian Calei

04.04.2014, 00:07 330

Ministrul delegat pentru energie Răzvan Nicolescu a anunţat la emisiunea ZF Live de ieri că ar fi de acord cu înfiinţarea unui fond care să administreze participaţiile minoritare ale statului la companiile din energie. ZF Live este o emisiune video transmi­să în fiecare zi între orele 12.00 şi 13.00 pe zf.ro.

„E o idee care merită analizată cu profunzime. Un astfel de fond ar da posibilitatea ca dividendele care sunt plătite să poată fi utilizate pentru investiţii în energie. Sus­ţin ca la Tarniţa să avem rapid un studiu de fezabilitate elaborat şi să ştim dacă este un proiect fezabil sau nu“, a spus Nicolescu. El a mai anunţat că în această lună va deveni operaţională o hidrocentrală de pompaj (care foloseşte o parte din energia provenită din curgerea apei pentru a pompa înapoi apa în bazinul hidrocentralei, folosită pentru echilibrarea sistemului).

„Luna aceasta vom avea operaţionali 200 de megawaţi în pompaj pe Olt. Sunt cinci hidrocentrale care au fost construite pe Olt pe modelul de la Tarniţa. Au fost construite demult, imediat după ce au fost construite au intrat în retehnologizare“, a spus ministrul.

El a mai spus că şi-ar dori ca societăţile de stat să fie mai active pe zona de trading de energie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO